Kirjaudu sisään

Perinteet velvoittavat

Yritys perustettiin vuonna 1919 Karjalan Sähkö Oy -nimisenä Viipurissa, Suomessa. Vuonna 1949 rakennettiin ensimmäinen prototyyppi sähkölämmitteisestä saunankiukaasta.

1960-luvulla yritys siirtyi nykyiselle paikalleen Hankoon, ja sen nimeksi muutettiin Helo Tehtaat (Helo Factories). 1980-luvulla Helo osti kolme kilpailijaansa ja yhtiön tuotanto siirrettiin uuteen, tarkoitusta varten rakennettuun tehtaaseen Hangossa.

Yrityksen nimi muutettiin Oy Saunatec Ltd:ksi vuonna 1990 ja se jatkoi kasvamistaan. 1990-luvun alkupuolella yritys hankki omistukseensa maailman suurimman saunatilojen tuottajan, Knüllwald Sauna GmbH:n Saksassa. Kaksi uutta sivukonttoria perustettiin, Saunatec Inc. Yhdysvaltoihin ja Helo (UK) Ltd. Isoon-Britanniaan. 1990-luvun lopulla Oy Saunatec Ltd osti Seattlessa, Yhdysvalloissa sijaitsevan Amerec (Nasscor Inc.) -yhtiön sauna- ja höyrykylpyliiketoiminnot sekä suomalaisen kiuasvalmistajan Viki Sauna Oy:n. Vuonna 2008 käynnistettiin Venäjällä myyntikonttori.
Helo Group vahvisti asemaansa sauna- ja höyrytuotemarkkinoilla hankkimalla omistukseensa ruotsalaisen Tylö Ab:n lokakuussa 2008.

Tänä päivänä Helo Group Ltd on maailman suurin sauna-alan yritys. Helon tuotteita viedään yli 80 maahan.

FAQ

Lue vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.

Perinteet

Saunalla, suomalaisten juuriemme vahvalla ja aidolla ilmentäjällä, on ikivanhat perinteet. Ja kaikkien hyvien perinteiden tavoin se on nyt yhtä ajankohtainen kuin syntyessään.